Βραβείο “New York Stem Cell Foundation” στον πρόεδρο του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”

Βραβείο “New York Stem Cell Foundation” στον πρόεδρο του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, τιμήθηκε με το Ανθρωπιστικό Βραβείο του «New York Stem Cell Foundation» («NYSCF») στο 12ο Ετήσιο Γκαλά του «NYSCF» στη Νέα Υόρκη, το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.

Το «NYSCF» ιδρύθηκε το 2005, με αποστολή να θεραπεύσει ασθένειες της εποχής μας μέσω της βλαστοκυτταρικής έρευνας. Το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” έχει υποστηρίξει το «NYSCF» μέσω δωρεών του, ενισχύοντας την εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων για τα νέα εργαστήρια και τα κεντρικά γραφεία για το Ινστιτούτο Ερευνών του «NYSCF», στη Νέα Υόρκη, τμήμα του οποίου έχει ονομαστεί «The Stavros Niarchos Foundation Gallery».

Στην τελετή ο κύριος Δρακόπουλος δήλωσε: «Σαν Ίδρυμα εξετάζουμε κάθε πρόταση που λαμβάνουμε για δωρεά με βάση κριτήρια, το πρώτο είναι η πρόταση να παράγει προστιθέμενη αξία για την ευρύτερη κοινωνία και το δεύτερο είναι εκείνοι που εμπλέκονται να επιδεικνύουν δέσμευση, σωστές ηθικές αξίες, επαγγελματισμό και ικανότητα. Για αυτό στην περίπτωση του ‘NYSCF’ ήταν εύκολο να πούμε ‘ναι’. Ως Ίδρυμα επικροτούμε το πνεύμα της συνεργασίας, της διαφάνειας και το γεγονός ότι η έρευνα δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλά κύριο μέσο για την άμεση θεραπεία ασθενειών».

Το βραβείο απένειμε εκ μέρους του «NYSCF» ο κ. Πολ Γκολντμπέργκερ, ο οποίος έχει διατελέσει κριτικός αρχιτεκτονικής για το περιοδικό «The New Yorker», των «New York Times» Μίλησε για τη συνολική προσφορά του κ. Δρακόπουλου και του «ΙΣΝ» στον πολιτισμό, και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως το «NYSCF» είναι στην ευχάριστη θέση να τιμήσει τον κ. Ανδρέα Δρακόπουλο με το Ανθρωπιστικό Βραβείο του ‘New York Stem Cell’ για το 2017».

NO COMMENTS

Leave a Reply