Έκθεση αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου από το Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης

Έκθεση αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου από το Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης

Με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων της Ομογένειας, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς επίσης και Αμερικανούς φιλέλληνες, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Πρόσωπα του Πολέμου – Ελλάδα 1940-1944: Από την Κατοχή στην Απελευθέρωση». Η έκθεση συνδιοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο και το Γραφείο Τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και θα παραμείνει ανοικτή έως και τις 3 Νοεμβρίου.

Τα εγκαίνια, όπως ανέφερε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, αποτελούν το προοίμιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου που θα διοργανωθούν τις προσεχείς ημέρες στη Νέα Υόρκη και σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ. Τα εκθέματα ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και προέρχονται από το Φωτογραφικό Αρχείο της Γραμματείας και της ΕΡΤ. Η έκθεση αποσκοπεί στο να συνεισφέρει στην ανανέωση της μνήμης της εξαιρετικά σημαντικής αυτής περιόδου και περιλαμβάνει πέντε ενότητες φωτογραφιών, πολλές εκ των οποίων πρωτότυπες και ανέκδοτες.

Στην τελετή μίλησαν επίσης, ο νέος διευθυντής του Γραφείου Τύπου Νέας Υόρκης κ. Ιωάννης Μπουμπούκης, καθώς και ο κ. Κώστας Μάστορας, ιδρυτής και πρόεδρος των εταιρειών «Titan Foods» και «Optima Foods».

NO COMMENTS

Leave a Reply