Δωρεά 250 εκατομμύρια δολάρια από ομογενή στο Columbia University

Δωρεά 250 εκατομμύρια δολάρια από ομογενή στο Columbia University

Ο ομογενής, Δρ. Ρόι Βάγγελος πρώην πρόεδρος της Merck & Co. και η σύζυγός του Νταϊάνα, προχωρούν σε δωρεά 250 εκατ. δολαρίων στο Columbia University College of Physicians and Surgeons. Από αυτά, 150 εκατ. δολάρια θα χρηματοδοτήσουν ένα νέο ταμείο υποστήριξης, το οποίο σύμφωνα με την εν λόγω Σχολή, θα μπορέσει να της επιτρέψει να αναλάβει την οικονομική ενίσχυση των φοιτητών της.

Οι σπουδαστές αυτοί, με τη μεγαλύτερη οικονομική ανάγκη θα λαμβάνουν μία πλήρη υποτροφία, ενώ άλλοι θα έχουν μόνο δωρεές, όχι δάνεια, ώστε να καλύψουν ανάγκες, σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν. Το Columbia University College για Γιατρούς και Χειρουργούς, είναι ένα από τα κορυφαία ιατρικά ακαδημαϊκά ιδρύματα στις ΗΠΑ και επίσης από τα πιο ακριβά. Τα δίδακτρα για ένα χρόνο είναι 59.364 δολάρια.

Σε συνέντευξή του στη «ΝΥΤ», ο Dr. Vagelos είπε πως ελπίζει ότι η δωρεά θα απελευθερώσει τους φοιτητές του Columbia στο να επιδιώξουν την καριέρα τους στην οικογενειακή ιατρική, στην παιδιατρική, στην έρευνα και άλλους τομείς, λιγότερο «διάσημους» από τις κορυφαίες σε πληρωμή ειδικότητες. Ο ίδιος άλλωστε τη δεκαετία του ’50 είχε λάβει υποτροφία από την εν λόγω Σχολή. «Πιστεύουμε πως αυτό θα έχει μία πραγματικά σημαντική επίδραση στις μελλοντικές καριέρες των αποφοίτων μας, οι οποίοι θα μπορούν να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, κάτι που μπόρεσα και εγώ να κάνω», επεσήμανε.

 

NO COMMENTS

Leave a Reply