Ελληνικό εστιατόριο είναι προορισμός για τυφλούς στη Νέα Υόρκη

Ελληνικό εστιατόριο είναι προορισμός για τυφλούς στη Νέα Υόρκη

Το «Malibu Diner» στην περιοχή Chelsea του Manhattan, αποτελεί προορισμό για τους τυφλούς και όσους έχουν προβλήματα όρασης στη Νέα Υόρκη εδώ και 40 χρόνια, επεσήμανε η «New York Times» σε άρθρο της Annie Correal υπό τον τίτλο «The Diner With the Braille Menu». Ο κ. Αλέξανδρος Γρίμπας, είναι συνιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Το «Malibu Diner», βρίσκεται στην 163 West 23rd Street, κοντά στο Selis Manor, ένα κτίριο με σχεδόν 200 μονάδες που προσφέρει στέγαση σε τυφλούς, ανθρώπους με προβλήματα όρασης και Νεοϋορκέζους με αναπηρία. Κάθε μέρα δεκάδες από αυτούς περπατούν από το Selis Manor στο εστιατόριο για πρωινό ή για ένα σπέσιαλ γεύμα, πολλοί με τους σκύλους συνοδούς τους.

Υπάρχει σύστημα για να σερβίρει κανείς τυφλούς πελάτες, είπε στη «ΝΥΤ» o κ. Στρατής. Αν ένας σερβιτόρος φωνάξει «nomirando» (δεν βλέπει), το ισπανόφωνο προσωπικό στην κουζίνα ξέρει και ψιλοκόβει μία παραγγελία, βάζει το dressing στη σαλάτα ή ακόμη ρίχνει αλάτι και πιπέρι. «Ξέρουν να το κόψουν σε μικρά κομμάτια ώστε να μπορούν να το φάνε», είπε ο κ. Στρατής.

Το εστιατόριο αυτό προσφέρει τον κατάλογό του στην ειδική γραφή «Braille» για τυφλούς, ενώ έχει τοποθετήσει ένα ηχείο που παίζει μουσική έξω, ειδοποιώντας τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης πως έφτασαν.

 

NO COMMENTS

Leave a Reply