Γκαλερί αρχαίων ελληνικών αντικειμένων στο μουσείο της Βοστώνης

Γκαλερί αρχαίων ελληνικών αντικειμένων στο μουσείο της Βοστώνης

Το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης, προβαίνει στη δημιουργία καινούργιας γκαλερί εκθεμάτων μεγάλης αξίας και τέχνης με θέμα την καθημερινή ζωή στην αρχαία Ελλάδα.

Το Μουσείο, είναι ένα από τα καλύτερα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Κόσμου. Η συλλογή θα περιλαμβάνει θέματα από την καθημερνή ζωή της οικογένειας, του αθλητισμού, του πολέμου και της μνήμης των νεκρών. Τα 250 εκθέματα και αντικείμενα θα σηματοδοτούν τον βασικό σύνδεσμο ανάμεσα σε ανθρώπους κι αν ακόμα τους χωρίζει περίοδος 2.500 χρόνων.

Υπενθυμίζεται ότι στο Μουσείο Καλών Τεχνών Βοστώνης υπάρχει μία ολόκληρη πτέρυγα αφιερωμένη στον ομογενή επιχειρηματία και φιλάνθρωπο κ. Γεώργιο Μπεχράκη, ο οποίος πριν μερικά χρόνια έκανε δωρεά ύψους $10 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Μουσείο και συγκέντρωσε άλλα $25 εκατομμύρια.

Στις αίθουσες της Πτέρυγας Μπεχράκη, η οποία εξωτερικώς και εσωτερικώς φέρει το όνομά του και το όνομα της συζύγου του, υπάρχουν μονίμως αρχαιοελληνικά και ρωμαϊκά εκθέματα. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν στις ελληνικές γκαλερί με την αρχαία θεματολογία, η πρώτη εκ των οποίων είναι αφιερωμένη στον Όμηρο.

 

NO COMMENTS

Leave a Reply