Πενήντα είδη από πίτες έφεραν οι Έλληνες μετανάστες στην Αμερική

Πενήντα είδη από πίτες έφεραν οι Έλληνες μετανάστες στην Αμερική

Πάνω από πενήντα διαφορετικές πίτες έφεραν οι Έλληνες μετανάστες στην Αμερική. Η πρώτη γενιά των μεταναστών, καθώς επίσης και μέλη της δεύτερης γενιάς που μεγάλωσαν με τις μητέρες και τις γιαγιάδες φτιάχνουν μόνοι τους τη ζύμη και ανοίγουν τη σφολιάτα, είτε και τα φύλλα κρούστας.

Οι ομογενείς αρτοποιοί, ζαχαροπλάστες και οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων έχουν παίξει κι αυτοί καταλυτικό ρόλο στην προβολή της ελληνικής ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.

Η σπανακόπιτα, η τυρόπιτα, ο μπακλαβάς, το κανταϊφι, το γαλακτομπούρεκο, τα τσουρέκια, οι βασιλόπιτες, τα κουλούρια, οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, οι λουκουμάδες και δεκάδες άλλα είδη είναι ευρύτερα γνωστά στην Αμερική και στον Καναδά.

Σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση έχουν διαδραματίσει και τα ελληνικά φεστιβάλ των κοινοτήτων. Αρκετοί ομογενείς ασχολήθηκαν με τη βιομηχανική παραγωγή των ελληνικών πιτών και ειδών ζαχαροπλαστικής, ενώ άλλοι ασχολήθηκαν με την εισαγωγή των προϊόντων από τη γενέτειρα. Η τεχνολογική πρόοδος των δύο τελευταίων δεκαετιών και κυρίως το διαδίκτυο έχουν αλλάξει τα δεδομένα και σήμερα πλέον οι ομογενείς μπορεί να παραγγείλουν τις πίτες, τα γλυκά και τα αρτοσκευάσματα από οποιοδήποτε σημείο των ΗΠΑ και να το απολαύσουν στα σπίτια τους.

 

NO COMMENTS

Leave a Reply