Η ομογενής Tζέιμι Μπάρμπας επικεφαλής ανάπλασης της γέφυρας Τappan Zee στον Χάντσον

Η ομογενής Tζέιμι Μπάρμπας επικεφαλής ανάπλασης της γέφυρας Τappan Zee στον Χάντσον

Η γέφυρα Τappan Zee λειτούργησε για πρώτη φορά το 1955 και υπήρχε μεγάλη ανάγκη να αντικατασταθεί από μία νέα πάνω από τον ποταμό Χάντσον. Η ομογενής κ. Τζέιμι Μπάρμπας είναι η επικεφαλής του έργου αυτού και αναφερόμενη στη νέα γέφυρα, που αποκαλείται πλέον «Γέφυρα Κυβερνήτη Μάριο Κουόμο», μίλησε για την καριέρα της, την οικογένειά της και ασφαλώς και για την ελληνική της κληρονομιά.

Η Τζέιμι Μπάρμπας είπε ότι οι παππούδες της ήρθαν από την Σπάρτη στις ΗΠΑ εγκαταστάθηκαν στη Νέα Υόρκη, όπου ο παππούς της ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις εστιατορίων. Η ίδια σπούδασε στο κολέγιο Ivy League Barnard, αδελφικό σχολείο με το πανεπιστήμιο Κολούμπια και μετά στη Σχολή Μηχανικής του Κολούμπια, τονίζοντας πως «κατά λάθος βρέθηκε εκεί».

Το γεγονός ότι μπορούσε να χρησιμοποιήσει μαθηματικά και επιστήμη για επίλυση πραγματικών προβλημάτων του κόσμου ήταν ελκυστικό για την κ. Μπάρμπας. Είπε ότι «ήθελα πάντα μια σταδιοδρομία που να είχε νόημα, το να γινόμουνα γιατρός θα ήταν πολύ εποικοδομητικό, αλλά υπάρχουν και άλλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες που μπορούμε να κάνουμε και να έχουν κοινωνικό αντίκτυπο και έτσι τυχαία ανακάλυψα ότι και η Μηχανική μπορεί και το κάνει αυτό πολύ καλά».

«Ενας γιατρός εργάζεται περισσότερο με έναν ασθενή, ένας προς έναν, αλλά στα δημόσια έργα, ως μηχανικός εργάζεσαι σε ευρύ πεδίο. Ενα διαφορετικό είδος δεξιοτήτων ενώνεται μέσα σε μεγάλες ομάδες, με πολυεπιστημονικές δεξιότητες για την επίλυση προβλημάτων που θα μπορούσε να είναι τη μία φορά ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα ή τεχνικό, ή δομικό, ή κατασκευής, ή σχεδίου ή πρόβλημα κάποιων που εργολαβικά δουλεύουν στο έργο. Ετσι, σε μια μέρα υπάρχει ένας τόσο διαφοροποιημένος αριθμός θεμάτων που ασχολείσαι με αυτά και είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο, καθώς δεν είναι ποτέ βαρετό αυτό το επάγγελμα».

NO COMMENTS

Leave a Reply