Τον Μάρτιο η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σικάγου Ναθαναήλ

Τον Μάρτιο η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σικάγου Ναθαναήλ

Η εις Επίσκοπο χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ Συμεωνίδη θα γίνει, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν. Ο Όρθρος θα αρχίσει στις 8:30 π.μ. και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στις 9:30 π.μ.

Επίσης, το επόμενο Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος θα ενθρονίσει τον νέο Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σικάγο στις 11:00 π.μ. Ο Καθεδρικός Ναός βρίσκεται στη διεύθυνση 1017 NLaSalleDr, Chicago, IL 60610.

Η εκλογή του κ. Ναθαναήλ έγινε παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018. Μέχρι τώρα ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ ήταν επικεφαλής του Τμήματος Διαχριστιανικών, Διορθόδοξων και Οικουμενικών Σχέσεων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Ο εψηφισμένος είναι γιος του Βασιλείου και της Ειρήνης και γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978. Αποφοίτησε από το Ελληνικό Κολέγιο και εν συνεχεία από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.

Μεταπτυχιακές σπουδές πραγματοποίησε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, από όπου έλαβε και τον τίτλο του Διδάκτορος της Θεολογίας, το 2007, καθώς και στο Πανεπιστήμιο του Columbia όπου ειδικεύτηκε στην Ιστορία και Ηθική της Δημόσιας Υγείας.

Χειροτονήθηκε διάκονος το 2003 και πρεσβύτερος το 2010 από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο. Υπηρέτησε ως διάκονος τον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο (2003-2006) και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο (2006-2010), ενώ ως ιερατικός προϊστάμενος διακόνησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Υόρκη. Το Σεπτέμβριο του 2013 διορίστηκε Διευθυντής του Γραφείου Διορθοδόξων, Οικουμενικών, και Διαθρησκειακών Σχέσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

NO COMMENTS

Leave a Reply