Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας επικοινώνησε με Ελληνικό λύκειο της Αστόρια

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας επικοινώνησε με Ελληνικό λύκειο της Αστόρια

«Η Ελλάδα δεν έχει σύνορα, γιατί έχει την ελληνική γλώσσα και τους ανθρώπους της παντού» επεσήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια ανοικτής τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους μαθητές και τους δασκάλους του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου της Αστόρια.

Η επικοινωνία με το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου έλαβε χώρα με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και προκάλεσε χαρά και ενθουσιασμό στους μαθητές διότι ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του σχολείου που Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινωνούσε απ’ ευθείας μαζί τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικαλέστηκε τους στίχους του Ελύτη: «Την γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική, το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου…» και συνεχάρη τους μαθητές για την αγάπη τους για την ελληνική γλώσσα.Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι στο επικείμενο ταξίδι στην Αμερική θα επισκεφθεί και το Λύκειο της Αστόριας. «Θα έρθω να πάρω δύναμη από εσάς», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος υποσχόμενος στους μαθητές ότι θα αγωνιστεί ώστε «οι Ελληνες της Διασποράς να έχουν δικαίωμα ψήφου».

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας τόνισε ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας ξεκινάει από το Λύκειο της Αστόρια.«Σήμερα γιορτάζουμε όλοι, γιατί όλοι μιλούμε ελληνικά», επεσήμανε ο Δρ. Κούτρας εκφράζοντας την ευαρέσκειά του για τα Ελληνικά των μαθητών, ενώ ο Πρόεδρος χαριτολογώντας είπε «θα έρθουμε εκεί να κάνουμε μεταπτυχιακά».

 

NO COMMENTS

Leave a Reply