Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Columbia για τις Αρχαίες επιγραφές

Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Columbia για τις Αρχαίες επιγραφές

Το Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Columbia σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, διοργανώνουν τη διάλεξη με τίτλο «Αρχαίες επιγραφές ως πηγή για την ιστορία της ελληνικής γλώσσας/Ancient inscriptions as source for the history of the Greek language».

Η διάλεξη εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας», που εορτάζεται στις 9 Φεβρουαρίου και θα έχει ως κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Columbia Τζον Μα (John Ma).

Ο καθηγητής Στάθης Γουργουρής, ο οποίος είναι και Διευθυντής Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κολούμπια, μέσω μιας ανακοίνωσης Τύπου καλεί τους ομογενείς να παρακολουθήσουν τη διάλεξη, η οποία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στην αίθουσα 209 Havemeyer του Πανεπιστημίου Columbia, 3000 Broadway, New York, NY 10027, στις 6.30 μ.μ.

Ο καθηγητής Γουργουρής τονίζει ότι η διάλεξη θα γίνει στην ελληνική γλώσσα και ότι θα την παρακολουθήσουν πολλοί ομογενείς καθηγητές και σπουδαστές του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

O καθηγητής Τζον Μα είναι ιστορικός, με ειδίκευση στην Αρχαία Ελληνική Ιστορία και συγκεκριμένα στην Ελληνική Επιγραφική και στον Ελληνιστικό Κόσμο. Είναι πτυχιούχος Κλασικών Σπουδών και κάτοχος Διδακτορικού τίτλου ( DPhil) στην Αρχαία Ιστορία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Αφότου δίδαξε στα πανεπιστήμια Πρίνστον και Οξφόρδης, τώρα διδάσκει Κλασικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Για κρατήσεις θέσεως ή και για οδηγίες μετάβασης στην αίθουσα του Πανεπιστημίου στην οποία θα λάβει χώρα η διάλεξη οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο im2505@columbia.edu

NO COMMENTS

Leave a Reply