Στις 22 Μαρτίου η δεξίωση Τραμπ για την Ελληνική Ανεξαρτησία

Στις 22 Μαρτίου η δεξίωση Τραμπ για την Ελληνική Ανεξαρτησία

Για τις 22 Μαρτίου έχει οριστεί στο Λευκό Οίκο η δεξίωση για τον εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Ο εορτασμός προς τιμήν της Ομογένειας και της Ελλάδας είχε ξεκινήσει επί προεδρίας του κ. Ρόναλντ Ρίγκαν και με την πάροδο του χρόνου έχει θεσμοθετηθεί.

Πέρυσι ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Ντόναλντ Τραμπ, ως πρόεδρος, υποδέχθηκε προσωπικότητες της Ομογένειας και εκπροσώπους της Ελλάδας στο Λευκό Οίκο. Ο κ. Τραμπ υπέγραψε και επέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριο τη Διακήρυξη για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στην έναρξη της περυσινής ομιλίας του ανέφερε: «Αγαπώ τους Ελληνες» αμέσως μόλις ανέβηκε στο βήμα κατά τη δεξίωση. Υπενθύμισε ότι κατάγεται από τη Νέα Υόρκη και ότι όπου πηγαίνει βλέπει Έλληνες. Ο κ. Τραμπ, ανάμεσα σε άλλα είπε πως «τιμούμε την Ελληνική Ιστορία και εορτάζουμε τις συνεισφορές των πολιτών σας στη σπουδαία χώρα μας. Η αγάπη αυτή για την ελευθερία και τη δημοκρατία δημιούργησε ένα διαρκή δεσμό μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, ο οποίος έχει την καταγωγή του στην Αρχαία Ελλάδα, τη γενέτειρα της Δημοκρατίας. Προσβλέπουμε στην ενδυνάμωση και στη θαυμάσια διμερή αμυντική μας σχέση και αναγνωρίζουμε την αξία και τη σπουδαιότητα του ρόλου της Ελλάδος ως ενός ισχυρού συμμάχου».

NO COMMENTS

Leave a Reply