Μεγάλη επιτυχία στην πρώτη Greek Film Expo στη Νέα Υόρκη

Μεγάλη επιτυχία στην πρώτη Greek Film Expo στη Νέα Υόρκη

Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκε από το Hellenic Film Society USA η πρώτη Greek Film Expo, καθώς και οι έξι ελληνικές ταινίες που προβλήθηκαν, από τις 27 Απριλίου μέχρι τις 3 Μαΐου, στη Νέα Υόρκη έκαναν «sold-out».

Οι προβολές έγιναν στο Directors Guild Theater, στο Museum of the Moving Image και στο Bow Tie Manhasset Theater. ‘Οπως ανακοίνωσε η Hellenic Film Society USA, απένειμε και τα πρώτα βραβεία για ελληνικές ταινίες στη Νέα Υόρκη.

Το βραβείο «Alexis Mouyiaris Memorial Award» για το 2018, θα λάβει η κ. Κάτια Γκουλιώνη για την ταινία «Πολυξένη» σε σκηνοθεσία της κ. Δώρας Μασκλαβάνου. Η ίδια κέρδισε επίσης το «2018 Hellenic Film Academy Award» καλύτερης ηθοποιού. Το βραβείο κοινού θα δοθεί στην ταινία «Jamaica», μια ταινία σε σκηνοθεσία του κ. Ανδρέα Μορφoνιού. Οι απονομές των βραβείων, θα γίνουν στις 10 Μαΐου σε εκδήλωση υποστήριξης για τους Ελληνες των Τεχνών.

Το Hellenic Film Society USA, χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Νίκο και την Κάρολ Μούγιαρη, στη μνήμη του γιου τους Αλέξη. Η Greek Film Expo στη Νέα Υόρκη κατέστη δυνατή χάρη στην γενναιόδωρη στήριξη από το Onassis Foundation USA.

NO COMMENTS

Leave a Reply