Συναγερμός στις ΗΠΑ: «Τρομοδέματα» σε Ομπάμα, Κλίντον και CNN

Συναγερμός στις ΗΠΑ: «Τρομοδέματα» σε Ομπάμα, Κλίντον και CNN

Εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στην αλληλογραφία που εστάλη στο γραφείο του Μπαράκ Ομπάμα αλλά και εκείνο της Χίλαρι Κλίντον. Σύμφωνα με το CNN, ύποπτο πακέτο εστάλη και στον Λευκό Οίκο, όμως πηγές που επικαλείται το Reuters αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Υποπτο πακέτο εντοπίστηκε και στα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η εκκένωσή τους. Η αστυνομία της Ν. Υόρκης δεν μπορεί να απαντήσει αν το ύποπτο δέμα στον ουρανοξύστη όπου βρίσκονται τα στούντιο του CNN είναι παρόμοιο με εκείνα που εστάλησαν στον Ομπάμα και την Κλίντον. Μια ομάδα πυροτεχνουργών κάνει έρευνα στο Time Warner Center.

Οι μηχανισμοί που εστάλησαν σε Κλίντον και Ομπάμα, σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, ήταν παρόμοιοι με εκείνον που εντοπίστηκε το πρωί στο σπίτι του Τζορτζ Σόρος. Σημειώνεται ότι ο δισεκατομμυριούχος είναι από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες του κόμματος των Δημοκρατικών.

Η Μυστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι εντόπισε δύο ύποπτα πακέτα που είχαν σταλεί σε δύο άτομα που είναι υπό την προστασία της, την Κλίντον και τον Ομπάμα. Ενα άτομο που ελέγχει την αλληλογραφία για το γραφείο της Κλίντον εντόπισε τον εκρηκτικό μηχανισμό την Τετάρτη. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το πακέτο προοριζόταν για το σπίτι της. Ο εκπρόσωπός της, Νικ Μέριλ, έγραψε στο Τwitter ότι κανένα ύποπτο πακέτο δεν πήγε στο σπίτι της πρώην υπουργού Εξωτερικών. Ενας παρόμοιος εστάλη στο γραφείο του Ομπάμα και εντοπίστηκε από τη Μυστική Υπηρεσία στην Ουάσινγκτον.

«Τα πακέτα αμέσως αναγνωρίστηκαν κατά τη διαδικασία ρουτίνας ελέγχου ως πιθανοί εκρηκτικοί μηχανισμοί και χειρίστηκαν καταλλήλως ως τέτοιοι», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση, που υπογράμμιζε ότι τα δύο άτομα που είναι υπό την προστασία της δεν έλαβαν, ούτε κινδύνευσαν να λάβουν τα πακέτα. Η στιγμή που οι παρουσιαστές του CNN σταματούν τη σύνδεση για να εκκενώσουν το κτίριο.

NO COMMENTS

Leave a Reply