Η ελληνική βραδιά του Τζο Μπάιντεν

Η ελληνική βραδιά του Τζο Μπάιντεν

Περικυκλωμένος απο πράκτορες ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε ξαφνικά το βράδυ του Σαββάτου στο Hilton Midtown του Μανχάταν και βρέθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες Ελληνες. Ο πρώην Αμερικανός αντιπρόεδρος θέλησε να κάνει έκπληξη στον πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αλέξανδρο Καρλούτσο σε μια σημαντική στιγμή του καθώς μαζί με την πρεσβυτέρα Ξάνθη βραβεύονταν για το φιλανθρωπικό τους έργο με το Athenagoras Human Rights Award.

Καθώς η εκδήλωση γινόταν λίγες ώρες μετά το μακελειό σε συναγωγή στην Πενσιλβανία, ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους 1300 καλεσμένους από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα να κάνουν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.

Στην σύντομη ομιλία του, χαιρέτησε την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας, χαρακτήρισε «φίλο για τα δύσκολα» τον father Alex και στο τέλος σταυροκοπήθηκε και διαπίστωσε γελώντας: «Ανακάλυψα ότι έκανα τον σταυρό μου ανάποδα!». Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ζωής της ομογένειας όπως ο Τζών Κατσιματίδης και ο Ντην Μητρόπουλος αλλά και επιχειρηματίες από την Ελλάδα μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο Αχιλλέας Βιγκόπουλος.

NO COMMENTS

Leave a Reply